"Fanget i dystre Necropolis, befinner Khufu seg hjelpesløs og overvåkes av en sekt kalt for "Osiris Øyne". Senere dukker det opp kryptiske brev som får Khufu til å stille seg kritisk til Necropolis' virkelighet."
Skrevet og regissert av Olve Reiersgård Bredesen
referanser fra location
PROSJEKTET
Høsten 2018 hadde vi midtveiseksamen ved universitetet . Et av kravene for denne produksjonen var at vi måtte velge en rolle for produksjonen som vi hadde enten liten- eller ingen erfaring med. Som for meg ble regi. Det andre kriteriet var at filmen ikke kunne vare lenger enn fem minutter. Utenom dette stod vi fritt til å fortelle den historien vi ønsket, men du lurer sikker på et par ting, som; 
"Hvordan kom du på hele ideen ved å skape et helt dystopisk univers og hvordan skulle du få dette til å funke på fem minutter?" 
Og svaret? 
Jeg tror for meg personlig at jeg har alltid likt en god utfordring. Jeg siktet ikke etter perfeksjon med dette prosjektet. Jeg elsker pre-produksjonsfasen. Det er der jeg kommer med alle ideene, skriver stabler med bakgrunnsinformasjon og bruker musikk som en veiledning for å visualisere scener og sette en tone/stemning for filmen. 

Det tidlige stadige av konseptet er basert på mental helse som tema. Jeg ønsket å fortelle en historie om hvordan det er å bli sittende fast i et stygt tankemønster som aldri tar slutt. Da jeg begynte å skrive, visste jeg at jeg ønsket å lage mitt eget dystopiske univers. Og ettersom mytologi og symbolikk har vært en stor fascinasjon lenge, begynte jeg å grave i egyptisk mytologi og symbolikk.

PRODUKSJONEN
Jeg husker det var første opptaksdag, vi hadde alt planlagt men en avgjørende ting var ikke på plass; rollebesetningen... Som vi klarte å på randen av tiden. Jeg tror vi var heldige med rollebesetningen da de kom seg fort inn i prosjektet og var veldig engasjerte under hele produksjonen. Til slutt lærte vi mye planlegging kommunikasjon under dette prosjektet. 
Aurora Røe Barbakken som Khufu
Robin Bøeng som Eye Guard 1
Sondre Grønslet som Eye Guard 2
Regi av Olve Reiersgård Bredesen
Foto av Henriette Monsen
Manus av Olve Reiersgård Bredesen
Lyd av Bård Pettersen
Klipp av Henriette Monsen
PA - Einar Erga
STILLS

You may also like

Back to Top